NIEUWS

 

HB Accountants versterkt zich met nieuwe vennoot

Vanaf 01 oktober neemt Tim Laurijssens de handschoen op als vennoot bij HB Accountants aan de Kempenlaan in Turnhout. Hij zal er samen met sparring partner Bart Huybrechts een team van 6 medewerkers aansturen. Tijdens zijn kennismaking met het bedrijf werd hij al meteen voor de leeuwen gegooid.

De sportmetafoor is geen toeval. “Nee,” zegt Bart Huybrechts, die HB Accountants negen jaar geleden oprichtte, “maar boksen laat ik liever aan anderen over, want in onze sector draait het om vertrouwen en samenwerken. Dat zijn natuurlijk kwaliteiten die we wél meenemen uit ons gedeelde sportieve verleden.”

“In dat verleden heb ik nog samen met Bart gevoetbald,” pikt de nieuwe vennoot in. “En we hebben dezelfde opleiding genoten”, zegt Tim. “Daarna ging ik aan de slag bij Deloitte, en bouwde Bart zijn kantoor stelselmatig uit.”

Groei

Dat kantoor is inderdaad stevig gegroeid. Er kwamen nieuwe medewerkers bij, en de klantenportefeuille is flink uitgebreid. “Dat is vooral een kwestie van hard werken en mond-tot-mond reclame,” denkt Bart. “Ik heb altijd geloofd dat een accountant meer is dan iemand die enkel de boekhouding verzorgt, de BTW-aangifte indient en de jaarrekening opstelt. Daarna begint volgens mij pas het echte werk.”

“Vorig jaar ontmoette ik Bart toevallig opnieuw,” gaat Tim verder. “Met allebei aardig wat kilometers in de benen, hadden we elkaar heel wat te vertellen. En ook weer niet: onze visies op accountancy lopen nog altijd gelijk.”

“Precies,” vangt Bart de voorzet op, “en toen ik dan hoorde dat Tim ondertussen ook als zelfstandig accountant was gestart, kreeg ik het idee om de handen in elkaar te slaan.” De gestage groei van HB Accountants betekende voor Bart immers dat hij als zaakvoerder stilaan tegen zijn limieten aanliep.

Uitdagingen

“Er is het werk zelf. Plus personeel aansturen, kwaliteitscontroles doorvoeren, klantenrelaties onderhouden: de rugzak raakt behoorlijk vol. Het zou fijn zijn om verder te gaan met iemand die een deel van de bagage mee op zijn schouders neemt. Bovendien kan Tim fungeren als een ideaal klankbord.”

“En mij uitdagen, daar is Bart dan weer goed in,” lacht Tim. “Weet je dat hij me meteen heeft ingeschreven voor Run To Walk Again? Een evenement waarbij we met het kantoor in teams zeven marathons lopen op één weekend? Ik werd ineens voor de leeuwen gegooid – weliswaar voor het goed doel van Marc Herremans, dat verzacht de pijn.”

Maar de toekomst voor HB Accountants is toch vooral een professionele uitdaging. Het kantoor wil een ferme voetafdruk zetten in de Kempen. “Aan de ene kant willen we natuurlijk de continuïteit verzekeren voor onze huidige klanten,” zegt Tim. “Anderzijds hebben we een gezonde ambitie om HB Accountants als kwaliteitslabel in de Kempen nog sterker te maken.”

Daarbij stipt Tim tegelijk aan dat het initiatief ook bij de medewerkers ligt. “Ze vormen een gedreven ploeg, een mix van jonge veulens en mensen met wat meer ervaring . Ze zijn zelf op de kar gesprongen van de technologische vernieuwing vorig jaar. Daarbij zijn ze heel autonoom te werk gegaan. Dat is natuurlijk fantastisch om te zien. En het biedt ons heel wat perspectieven. Benieuwd wat dat gaat geven. Ik ben blij dat ik vanaf 1 oktober officieel op het spelersblad sta.”